• Geboortekaartjes op maat
  • creatief, no nonsens en gezellig
  • unieke ontwerpen

Van vriendinnen tot zakenpartners

Gepubliceerd op 8 januari 2019 om 08:30

Lelijke kanten, Dramatische tieners en oneindige vriendschappen. Misschien is dit wel de moeilijkste blog ooit. Hoe gaan we jullie in een niet al te lange blog nou vertellen wie wij zijn, hoe onze vriendschap tot stand is gekomen en hoe wij in onze vriendschap en bedrijf staan? Een onmogelijke opgave, want het liefst zouden we hier een heel boek over schrijven. Dus moesten we terug naar de essentie van deze blog. Onze vriendschap. En zoals een echte millennial doet, opende wij onze grote vriend google en typte daar Vriendschap in. 

De eerste hit was ‘de vijf pijlers van een echte vriendschap’  van de site Happinez,
Daarom houden wij zo van google, want dit is precies waar wij naar op zoek zijn. 
Een noodkreet was het wel, want we konden de woorden maar niet vinden om te omschrijven hoe wij over onze vriendschap denken. Het lijkt zo’n simpel onderwerp, maar tijdens het bloggen kwamen we erachter dat het onderwerp groter is dan we dachten. En die vijf pijlers? Dat is nou precies de richtlijn die wij nodig hebben.Dus gingen we aan de slag, en omschreven op welke manier de stelling van toepassing was in onze fijne en goede vriendschap. Vijf stellingen, die jullie wat meer moet vertellen over hoe wij in onze vriendschap staan. 

 

  1. Een echte vriend(in) geeft je energie. 

Je komt op een leeftijd dat je wel weet hoe een vriendschap in ieder geval niet in elkaar moet zitten, en welke vriendschappen de moeite waard zijn. En de eerste is gelijk ook een hele belangrijke, wanneer iemand je energie kost is dat nooit op een positieve manier.Wij kunnen uren met elkaar doorbrengen en dat gaat ons zo makkelijk af, zelfs tijdens een  sneeuwstorm op een markt waar al je producten worden vernietigd en je bakken met geld verliest staan wij te lachen, en vinden we gezelligheid bij elkaar. Een goede vriendschap geeft je juist energie.  

 

2.  Een echte vriend(in) is eerlijk - en wil dat jij dat ook bent.
Wij hebben aardig wat meegemaakt samen, onze vriendschap begon toen we nog van die dramatische tieners waren die naar reality soaps keken en dachten te weten hoe de wereld in elkaar zat. Dat resulteerde in een hoop drama, onzinnige ruzies en heel veel vooroordelen. En op de een of andere manier was Saar altijd de Sjaak in onze vriendengroep, een vriendengroep waarin meningen behoorlijk opgelegd konden worden en eerlijkheid niet altijd werd getolereerd. Maar toch konden wij toen al eerlijk zijn tegen elkaar, en nee dat was niet altijd leuk. Maar pas jaren later beseffen wij ons hoe belangrijk dat is geweest voor onze band. Geen opgekropte frustraties of woede en geen verwijten. 
En soms is het fijner om je frustratie over elkaar bij iemand anders kwijt te kunnen, we blijven tenslotte meiden, maar zo lang we eerlijk blijven tegen elkaar is dat oké. Eerlijk zijn is absoluut niet makkelijk, maar als je weet dat de persoon aan de andere kant het kan ontvangen durf je al veel meer. 

 

3. Een echte vriend(in) kent ook je lelijke kanten.
Haha, deze is bij ons echt heel erg van toepassing. Van de meest lelijke selfies tot de lelijkste karakter eigenschappen. Misschien is dit wel het belangrijkste recept voor een goede vriendschap. Elkaar accepteren zoals je bent, ook met die ene vervelende eigenschap. Wij weten precies van elkaar wat de minder fijne eigenschappen zijn, of wanneer iemand zijn bui niet heeft. En wat doen we dan? Helemaal niks, het gaat vanzelf wel weer over. 
Hoe meer je er tegen in gaat, hoe akeliger het kan worden. Niet alleen voor onze vriendschap, maar ook voor het functioneren in de maatschappij vinden wij dit een hele belangrijke. Als de mensen die dichtbij je staan je niet gelijk laten vallen of beoordelen wanneer je een niet zo mooie kant van jezelf laat zien, dan weet je dat je er mag zijn en maakt dit je zelfverzekerder.Wij accepteren en respecteren elkaar zoals we zijn, en eerlijk zouden we de slechte eigenschappen niet een willen veranderen, want die horen er ook bij! 

 

4. Met een echte vriend(in) kun je samen zwijgen 

Voor mensen die ons goed kennen zal dit punt waarschijnlijk behoorlijk op de lachspieren werken. Want Juul houdt zelfs in haar slaap niet haar mond, maar het zal hen verbazen. Zelfs Juul kan zwijgen, en dat heeft alles te maken met comfort. Wij weten dat de vriendschap goed zit, en hoeven elkaar niks te bewijzen. Kijk we zijn niet vaak stil, want we hebben elkaar gewoon altijd genoeg te vertellen, maar we kunnen het wel.
Stiltes zijn niet ongemakkelijk, maar gewoon goed. 

 

5. Met een echte vriend(in) deel je oneindig veel. 

We bellen elkaar niet voor niets zowat elk dagdeel. We delen mooie momenten, vervelende momenten, verdrietige momenten maar ook gewoon momenten die helemaal nergens op slaan.
Als er iets belangrijks gebeurd in je leven, dan delen wij dit graag met elkaar naast je liefde, gezin en andere vrienden. Wij zijn elkaars gekozen familie! 

 

Het klinkt misschien een beetje emotioneler dan dat het is, maar wij zijn zo dankbaar voor de vriendschap die wij hebben.
En niet alleen de vriendschap die wij samen hebben, maar ook de vriendschappen met die ene vriendin die je al jaren kent, soms maanden niet ziet, maar waarmee het altijd goed zit
Dankbaar voor de nieuwe vriendschappen die we hebben gesloten in de afgelopen jaren en dankbaar voor de onverwoestbare vriendschappen.

Kijk goed om je heen en investeer in de vriendschappen die goed voor je zijn, en stop een beetje minder energie in die vriendschap die niet goed voor je is en geloof ons… je leven wordt een stuk lichter! 

 

Liefs,

De meiden van Streepjes


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.