• Geboortekaartjes op maat
  • creatief, no nonsens en gezellig
  • unieke ontwerpen

Negenmaanden beurs

Gepubliceerd op 6 maart 2019 om 22:23

Afgelopen week was hij er weer: DE negenmaandenbeurs in de RAI Amsterdam. De meiden van Streepjes wilde dit jaar graag even rondneuzen, en namen hun stagiaire van de maand (that’s me) gezellig mee op sleeptouw! 

Tijdens mijn eerste zwangerschap ben ik al eens op de negenmaandenbeurs geweest, toen was de zwangerschap nog heel pril en wist nog niet iedereen met wie ik daar was dat ook ik in verwachting was. Nu ben ik al aan het einde van mijn zwangerschap, “dik”, vol vocht en last van mijn bekken… Wat dus eigenlijk betekend dat ik braaf achter Juul&Saar aan waggel de hele dag.
Bij binnenkomst lopen we eigenlijk de eerste beste hal in die we tegenkomen, we hebben geen plan gemaakt dus doen maar wat. Het is druk (vrijdagmiddag) en er is een hoop te zien. Leuke kraampjes met hebbedingetjes zoals; gehaakte speenkoorden en prachtige geweven draagdoeken. Ook zijn natuurlijk de standaard giganten aanwezig zoals Zwitsal, Babydump en Prénatal.

Stiekem vind ik juist de kleine onbekenden ondernemers die er staan het leukste. Ik kom er achter dat eigenlijk alle belangrijke spullen nog wel heb van mijn zoontje, dus dat ik niet uitgebreid naar kinderwagens en autostoeltjes hoef te kijken. Bij de kraam van de Zeeman komen wij alle drie niet ongeschonden weg, hier hebben ze een leuke collectie met okergeel, en zwart/witte stipjes en streepjes waar wij ons graag aan over geven. En dat natuurlijk voor fijne “beurs prijsjes”. Uiteraard slepen we ook met de bijna voor niks gevulde tassen van Kruidvat en de Kleine keuken.

Drie hallen en een broodje gezond verder hebben we het eigenlijk wel gezien. Hartstikke leuk, en vooral gezellig met elkaar, maar te druk en eigenlijk is massale niks voor ons. Voor mij en de tantes van mijn kleintje is eigenlijk nog het leukst de 3D echo die je kunt laten maken door een gynaecoloog van het Amsterdam UMC. Mijn zwangerschap en de bijbehorende echo’s verlopen tot nu toe niet echt rooskleurig (zoals jullie in vorige en volgende blogs nog wel zullen zelen) dus besluit ik mijzelf te trakteren! De echo kost veertig euro en dit gaat naar stichting stoptevroegbevallen.nl, we krijgen een afspraak voor ongeveer een uur later. 

Omdat wij eigenlijk wel klaar zijn op de negenmaandenbeurs en ergens hebben gelezen dat Dunkin Donuts aanwezig zou zijn op de huishoudbeurs in de hallen tegenover ons, wagen wij ons er op daar heen te gaan voor een heerlijke, vette, zoete, ronde deegbal (met gat uiteraard).

Na nog geen 20 seconden de huishoudbeurs binnengestapt te zijn komen we er achter dat dit een spannende uitdaging word. Het publiek is vooral met meer én iets anders dan op de negenmaandenbeurs. En met anders bedoelen wij dan vooral dat (bijna) elke vrouw een trolley achter zich aan heeft rijden. Wat, ja echt, behoorlijk gevaarlijk is! Je kunt er namelijk over struikelen, achter blijven hangen of door overreden worden. Mocht dit gebeuren, blijf je niet ongedeerd want die trolleys zijn behoorlijk op gewicht,

lees; volgepropt met goedkope/half gratis bergen van etenswaren, huishoudbenodigdheden en zelf geknutselde met parels behangen vibrators. Vaak hangen er dan ook nog tassen vol met verzorgingsproducten en tierelantijntjes aan… Anyways, een half uur laten komen we dan eindelijk hijgend en al aan bij de stand van DD, kopen een doos met 6 verrukkelijke donuts, genieten alle drie onwijs de echo, de gynaecoloog nam echt de tijd en deed haar best Otje er leuk op te krijgen. 

Tevreden gingen we snel naar huis…

 

xoxo Yanne


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.