• Geboortekaartjes op maat
  • creatief, no nonsens en gezellig
  • unieke ontwerpen

Louise vertelt over een lifestyle newbornshoot

Gepubliceerd op 20 maart 2019 om 21:11

Waar moet ik aan denken bij een lifestyle newbornshoot?

Wanneer je net jouw kindje hebt gekregen, wil je misschien wel graag mooie foto’s laten maken van jullie baby. Juist omdat het zo snel gaat en omdat je al gauw vergeet hoe klein ze ook alweer waren, is het leuk om een lifestyle newbornshoot te boeken. Maar waar moet je nou aan denken bij het boeken van een lifestyle newbornshoot? Bruiloft- en lifestylefotograaf Louise Boonstoppel vertelt het je.

Wat is een lifestyle shoot?

Het is goed om te weten wat een lifestyle shoot precies is en of het bij jou past. Je kan je baby namelijk op veel verschillende manieren laten fotograferen. Een manier is de meer gestylde shoot, dus met gebruik van allerlei accessoires van de fotograaf en een studio. Maar je kan jouw kindje ook thuis laten vastleggen, zonder accessoires of styling elementen. Ik fotografeer de dagelijkse momenten in jullie eigen vertrouwde omgeving. Dat is de meer natuurlijke vorm van een newborn shoot, de lifestyle manier.

Boek de shoot op tijd

De meeste mensen die een lifestyle newbornshoot boeken bij mij, boeken dit een paar maanden van tevoren. Uiteraard weet je vaak nog niet wanneer je precies gaat bevallen, maar je hebt natuurlijk wel een uitgerekende datum. Om er zeker van te zijn dat de fotograaf plek heeft en omdat je na de geboorte wel andere dingen aan je hoofd hebt, adviseer ik om de shoot lekker op tijd te boeken. Zodra je bent bevallen, kan je altijd nog kijken of de geplande datum nog goed is.

Natuurlijk daglicht

Omdat ik alleen gebruik maak van natuurlijk daglicht, kijk ik altijd wat het beste plekje in huis is om te fotograferen. Dit is vaak jullie slaapkamer op het grote bed of juist beneden in de huiskamer op de bank. Ik plaats jullie vaak een beetje bij het raam, zodat het licht mooi op jullie naar binnen schijnt. Zelf kan je van tevoren ook alvast kijken wat een mooi plekje is voor de fotoshoot.

 

Een rustige omgeving

Tijdens het fotograferen zorg ik dat er zo weinig mogelijk afleidende elementen op de foto te zien zijn, zodat de focus in de foto’s echt op de baby en jullie ligt. Dus een flesje op het nachtkastje of een vieze luier die nog in de hoek ligt zijn normaal bij het hebben van een baby, maar toch is het fijn dat dergelijke storende (en stinkende) elementen even worden opgeruimd. Uiteraard kan dat gemakkelijk tijdens de shoot en help ik jullie zeker hierbij, maar je kan voorafgaand aan de shoot alvast het nodige doen.

We houden het tempo van jullie kindje aan

We nemen tijdens de shoot gewoon de tijd. Het is fijn als jullie kindje alvast van tevoren heeft gedronken of misschien in bad is gegaan, zodat de baby volkomen relaxed is, maar uiteraard kan er tussendoor gewoon worden gevoed als dat nodig is. En mocht je het willen, kan ik ook foto’s maken tijdens de borstvoeding. Dit zijn vaak hele mooie en dierbare foto’s voor later.

Kleding

Ik denk dat dit de meest gestelde vraag is aan mij: Wat moeten we aan? Uiteraard mogen jullie het helemaal zelf bepalen, maar ik adviseer altijd om niet te drukke en afleidende prints aan te trekken. Basic kleuren doen het vaak goed op de foto, zodat de

focus ook hier weer naar de baby gaat - en niet naar dat neonroze truitje met de tekst ‘cute’ erop. Je kan natuurlijk ook wat kleding klaarleggen en samen met mij kijken wat het beste past, ik help je graag!

 

xx Louise

Is een lifestyleshoot wat voor jou?

Voor meer informatie over een lifestyle newbornshoot of het boeken van een lifestyle newbornshoot kan je een kijkje nemen op de site van Louise.

KLIK HIER

scroll hier door de prachtige foto's van Louise


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.